Winora Radar Speed

Inmiddels kennen we het fenomeen speed-pedelec al een paar jaar. Maar mede
door geruchten, de afgelopen twee jaren, dat er strenge regulering voor deze extra
snelle e-bikes aan zat te komen, stapten nog niet alle fabrikanten in. Nu er van de
kant van de wetgever duidelijkheid is verschaft, komt een stroom specifiek voor
hogere snel heden ontwikkelde speed-pedelecs op gang. We hebben er zes aan de
tand gevoeld, dit is de Winora Radar Speed:

Het zéér oversized frame doet wel vermoeden dat je met een snelle e-bike te maken hebt, maar de motor ontdek je niet meteen en de accu al helemaal niet. Die laatste is mooi in de onderbuis geïntegreerd. Ah, daarom is die schuine buis dus zo dik! Maar ook de overige framebuizen stralen degelijkheid uit. De dikke banden passen volledig bij deze agressieve look en zijn daarnaast nog functioneel ook. Door het grote volume vangen ze kleine oneffenheden perfect op. Bieden de banden souplesse, het frame doet dat juist niet. Dat is erg stijf. De dikke steekassen door de voor- en achternaaf versterken dit alleen nog maar en garanderen een snaar strak stuurgedrag. In de Radar Speed is de krachtigste uitvoering van de uitermate compacte TranzX-middenmotor gemonteerd. Vierhonderd watt vermogen en zestig newtonmeter koppel levert die. Niet slecht! En, niet onbelangrijk, TranzX slaagt er in het beschikbare koppel goed te benutten. De motor ondersteunt al vroeg en blijft door sleuren tot je bijna veertig rijdt. Daarna moet je zelf aan de bak om de vijfenveertig te halen, maar dat is bij de concurrentie niet anders. Via een compacte display op het stuur zijn vier ondersteuningsstanden beschikbaar. Maar zelfs de lichtste stand maakt van de Radar Speed geen mak lammetje; het moet wel spannend blijven natuurlijk. En in de zwaarste stand is de ondersteuning gewoonweg bruut! De Radar Speed etaleert zichzelf als fiets voor haastige forenzen. Je zit sportief, waardoor je makkelijk snelheid maakt. De fiets stuurt wat zwaar, maar gaat daardoor wel lekker rechtdoor, wat op hogere snelheden een fijne eigenschap is. Bovendien: met wat extra lichaamstaal kun je vól door de bocht. De brede banden bieden megagrip en klinkers worden door de dikke rubbers geheel glad gestreken. Voor woon- werkverkeer is deze Winora een van de lekkerste speed-pedelecs in deze test, maar dan moet je wel van een écht sportieve fiets houden. De ondersteuning past bij het uiterlijk: een tikkeltje onbehouwen. Dat is op een snelheidsmonster als de Radar Speed namelijk best wel lekker!

Zie ook de andere geteste fietsen:

Cannondale Contro-E Speed 1
e-bikeandtrekkingmagazine.nl

Dutch ID Urban HS
e-bikeandtrekkingmagazine.nl

Flyer U-Series 7.10 HS
e-bikeandtrekkingmagazine.nl

Giant Quick-E+
e-bikeandtrekkingmagazine.nl

Trek Super Commuter+ 8S
e-bikeandtrekkingmagazine.nl

3 comments Add yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.