Trek Super Commuter+ 8S

Inmiddels kennen we het fenomeen speed-pedelec al een paar jaar. Maar mede
door geruchten, de afgelopen twee jaren, dat er strenge regulering voor deze extra
snelle e-bikes aan zat te komen, stapten nog niet alle fabrikanten in. Nu er van de
kant van de wetgever duidelijkheid is verschaft, komt een stroom specifiek voor
hogere snel heden ontwikkelde speed-pedelecs op gang. We hebben er zes aan de
tand gevoeld, dit is de Trek Super Commuter+ 8S:

De nieuwe Trek Super Commuter+ moet de automobilist uit zijn blikken doos lokken.
Dat doet de fiets met zijn vloeiende belijning erg overtuigend. En ook als het gaat om de functionaliteit heeft Trek alles uit de kast getrokken. Het scheelt dat je, als Trek zijnde, over know-how beschikt uit andere segmenten van de fietsindustrie. Zo is de stijve steekas in het voorwiel afkomstig van de nieuwste generatie high-end mountainbikes. Hetzelfde geldt voor de wielen, in de moderne mountainbikewielen maat 27.5 inch. Ook het frame zelf lijkt technisch en qua geometrie meer op een moderne mountainbike dan op een traditionele toerfiets. Die kleinere wielen – zoals Cannondale, Flyer, Giant en Winora die ook monteren, met zo breed mogelijke banden – passen daar perfect bij. De semigeïntegreerde accu is een standaard PowerPack van Bosch, zodat je deze eenvoudig zou kunnen vervangen op het moment een versie met meer capaciteit wordt uitgebracht. Hoewel de 500 Wh accu die er nu in hangt prima voldoet. Dan de motor: waar de ‘gewone’ 250 Watt uitvoeringen van Bosch inmiddels behoorlijk stil zijn, daar zijn de krachtigere 350 Watt varianten nog tamelijk luidruchtig. Niet storend, wel opvallend. Praktisch: Trek gebruikt de compacte Puriondisplay van Bosch. Geen toeters en bellen, uitsluitend de belangrijkste informatie, zodat je verder je aandacht bij de weg kunt houden.

Het is verbazingwekkend hoeveel comfortwinst je daarmee kunt behalen. Maar hoe dik ook, een ballonband is niet te vergelijken met het comfort- en controleniveau dat een goede verende voorvork kan bieden. Wie lang en veel op hoge snelheid rijdt, gaat vroeg of laat zo’n verende voorvork missen, zeker als de wegen van slechte kwaliteit zijn. Het puntje ‘comfort’ is overigens ons enige kritiekpunt op de Super Commuter+, die verder zo goed als foutloos is. Zowel op hoge als op lage snelheid stuurt de fiets haarscherp, zonder ook maar de geringste hint van nervositeit. Je flitst als het ware door het verkeer heen. Hier legt Trek voor het hele segment de lat een stukje hoger.

Zie ook de andere geteste fietsen:

Cannondale Contro-E Speed 1
e-bikeandtrekkingmagazine.nl

Dutch ID Urban HS
e-bikeandtrekkingmagazine.nl

Flyer U-Series 7.10 HS
e-bikeandtrekkingmagazine.nl

Giant Quick-E+
e-bikeandtrekkingmagazine.nl

Winora Radar Speed
e-bikeandtrekkingmagazine.nl

One comment Add yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.