‘Zwevend’ fietspad rond het Gardameer

De paden in de omgeving van het Italiaanse Gardameer waren al fantastisch maar met het nieuwe zwevende fietspad wordt het nog spectaculairder. Het fietspad in aanleg stelt je straks in de gelegenheid het gehele meer rond te fietsen. Het fietspad loopt langs de klifranden die het meer omringen. Het unieke karakter moet je het gevoel geven over het water te zweven en leveren daarbij prachtige vergezichten op.

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en een populaire vakantielocatie. In het Noorden en Zuiden bruist het er al van de outdoor activiteiten. Met het zwevende fietspad hopen ze nu nog meer toeristen aan te trekken. Het zal ook nieuwe ingangen creëren naar dorpen die eerder minder bezocht werden en dit zal de toegankelijkheid vergroten. Het fietspad heeft een totale lengte van 140 kilometer en zal in totaal 102 miljoen euro gaan kosten. Via drone beelden is nu al te zien dat ze al druk aan het bouwen zijn. In 2021 zou alles klaar moeten zijn.

Het fietspad is geschikt voor alle type fietsers en wanneer je niet het hele meer rond wilt fietsen zou je met de boot een doorsteek kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.