Lichtgewicht elektrisch

Lichtgewicht elektrisch: negen e-bikes onder 25 kilo

E-bikes zwaar? Best wel. Wat wil je. Elektromotoren accu stuwen het gewicht van veel e-bikes flink op. Toch zijn ze er wel, lichte e-bikes. En met licht bedoelen wij fietsen van minder dan vijfentwintig kilo. We hebben er negen aan de tand gevoeld.

BATAVUS VENTOUX EASY
CANNONDALE E-1
FLYER CARBON
GAZELLE FUENTE LITE INNERGY X2
GHOST TREKKING 9000
KALKHOFF PRO CONNECT
KOGA E-XLIGHT
STEVENS TRITON 25
TREK T500SL

Test Trek T500SL+

Trek geeft geen vaste waarde aan voor de actieradius van z’n e-bikes. Kan ook niet, want omstandigheden en berijdersverschillen. De Trek T500SL+ heeft een accu met een capaciteit van 320 Wh en dat is minder dan sommige andere accu’s in deze test. Aan de andere kant: je beoordeelt een auto ook niet aan de hand van de inhoud van de benzinetank. Want met een klein tankje en een zuinige motor kan je verder komen dan met een grote tank en een onzuinige motor. En vanwege z’n efficiënte (en zeer stille) motor komt de T500SL+ flink ver op de inhoud van één accu! Dat Trek de T500al wat langer maakt blijkt, want er valt nauwelijks iets aan te merken op deze fiets. Mooi afgewerkt en stijf frame, weggewerkte kabels, doordachte afmontage. In de naam zijn de letters SL verwerkt, wat staat voor Super Light.En voor een deel van dat geringe gewicht is een carbon voorvork verantwoordelijk. Mooi! En het fietst nog lekker ook, met een voorkeur voor relaxed toeren, want voor sportief doortrappen ligt het zwaartepunt wat veel op de achteras. Alhoewel: de trapondersteuning van de T500SL+ is juist sportief en geeft bij een vlotte trapfrequentie de beste ondersteuning. Die ondersteuning is in vier stappen instelbaar. Slim: tijdens remmen en in afdalingen levert de motor stroom aan de accu. Dit is de enige fiets in deze test die deze optie heeft! Andere plus is de display op het stuur; de best afleesbare tot nu toe. En afneembaar, zodat dieven niets aan jouw T500SL+ hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.